Sen Olmak Şimdi

Umutsuz rüyalar biriktirmişsin sen. Hayallerinde mutsuz olmuş, mutlu filmlerin mutsuzlarını sevmişsin. Ağlayan canavarları dost bilmişsin. Herkeste bu duygu var sanmış, ağlayan herkesi merhametli sanmışsın. Oysa canavarlar sadece çocuk filmlerinde ağlar. Kimi zaman çizgi filmlerde iyi olur canavarlar, unutmak istemişsin. Film sanmışsın sen yaşananları. Kötünün de iyi olacağını düşünmüş, büyütmüşsün kendini. Kalbinin yumuşacık köşesinde beslemişsin bütün hisleri. Sıcacık bir yüreğin olmuş senin. Fazla gelmiş hep sana anlayamamak. Taşmış gönlünün köşesinden anlatamamak.
Uçamayan bir kuş gibi sen olmak şimdi. Bembeyaz bir karanlık. Güvenememek biraz. Korkmak her şeyden. Kendini kimseye bırakmayacağına dair öğütlemek. Korktuğunda yorganın altına saklanmak gibi şimdi sen olmak. Birine inanırım diye tir tir titremek. Avuçlamak geçmişi, gözünün önünden ayırmamak. Kafanda çınlayan sesleri ellerinle bastırmak şimdi sen olmak. Koşuşturup durmak. Başı dönenlere sarımsak doğramak. Kırılmış aynaların desenini aklına kazımak. Bir balkonda mutluluğu izlemek. Bir merdiven arasında aç kalmak şimdi sen olmak. Yere düştüğünde kafanı kaldırıp gökyüzüne, gururla gülümsemek. Kim olduğunu bilmemek şimdi sen olmak. Hayallerle nefes almadan yaşamak. Soluk soluğa kalmak gerçeklerle. Sarılmaya çekinmek şimdi sen olmak. İyi olanlardan emin olamamak, kötülük nerede bulamamak. Sustun diye suçlanmak şimdi sen olmak. Bir bedende var mıyım diye düşünmek. Aklını başka, kalbini başka yerden toplamak. Süpürmek anılarını kenar mahallelerden. Çıkılan yokuşlarda vazgeçmemek şimdi sen olmak. Düz yollarda nefessiz kalmak. Şükretmek, her an her şeye şimdi sen olmak. Toparlayamadığın varlığının her zerresine şükretmek. Ve sonsuz bir sevgiyi taşımak şimdi sen olmak. Mutlu ya da mutsuz olduğun her an bakmak gökyüzüne. Vazgeçmemek sonsuz mavilikten. Toparlayamadığın her zerreni yaymak göğe. Her bir zerreni gökyüzünde bulmak şimdi sen olmak,bembeyaz bir karanlık olmak...

Yorumlar

  1. Umudumu ve inadimı sarıp sarmalayıp gelecege saklamak istiyorum. Her zaman benliğimi koruyup cevreme neşe saçmaya,iyilik dağıtmayı, ne olursa olsun güzellikten yana olmayı ve hep bir yanımın küçük cocuk kalmasini istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umudunu yitirmediğin sürece isteklerinin gerçekleşeceğine eminim.İçindeki o küçük çocuk hep var olsun. 💖

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar