Var olmasa da varlık var.

Herkesin bir hikayesi var.İyi başlangıçlar,mutlu sonlar,kötü olaylar,farklı karakterler,mutsuz bir hayatın içine itilmiş mutluluk taraftarları,mutlu bir hayatta mutsuz kalanlar,fedakarlar,inatçılar...
Herkesin hikayesi farklıdır.Herkeste zor koşullar elbette vardır.Herkesin tercihleri ve bu tercihlerin bize getirdiği bir hayat vardır.Yanlış tercihler ve tabii kötü sonuçlar.Bizim yerimize tercih yapanlar ve kötü sonuçlara katlanmak zorunda kalanlar.Ses çıkarmayanlar.Kendine inanmayanlar.Güçlü kalmak için çabalayanlar.Güçlü olmaktan yorulanlar.Kurunun yanındaki yaşlar.Yaş olacakken kuru kalanlar.
Herkesin bir zaafı var.O zaafa dokunana da zaafı var.Kiminin iyi kalplere,kiminin çocuk ruhlusuna,dokundurtmadığı yaralara,kaçtığı yerlere,sırlara,yalanlara,geçmişine,hissettiklerine...Zaafı var.
Aramızda güçlüler var.Her şeye rağmen vazgeçmeyenler.Güçsüzler var.Güçlü olduğunu sanan korkaklar var.Güçlü olmak isteyip de korkanlar var.Masumlar ve suçlular.Suçlu olduğuna inandığımız masumlar.Masum gözüken suçlular.Ortada bir suç var.Üstelenen cesurlar var,kaçanlar var.Masum olmak isteyen suçlular var.
Herkesin bir kalbi var.Kullanmak isteyen var istemeyen var.Görmezden gelen var,hayatının merkezi yapan var.İçi içine sığmayanlar da var kıpırtıyı hissetmeyenler de var.
Herkesin bir hayatı varken yaşamayanlar var.Yaşadıklarından kaçanlar var.
Herkesin yaraları,sevinci,çocukluğu var.Yolunu sapmışlar,merhameti kaybetmişler,savrulmuş ruhlar var.Bunların birine ya da birden fazlasına ait olanlar var.Bu girdapta kim,nerede,nereye gidiyor pek bilinmez ama herkesin kayıpları var.'Kaybettikleri kadar kaybolmuşluğu var.'Herkesin bir bilmecesi var.Çözen var,çözemeyen var.Kendi cevaplarını bilmeyenler var.Gelip itinayla boşlukları tamamlayan var.
Bu dünyadan giden herkes bilmecesini çözmüş müdür bilemem.Ama en azından cevapları bulmak isteyen ve bulanlar,iyi ya da kötü yerine karar verenler bu girdabın yönünü değiştiriyor.
Yönünü bulan mı olmak istersiniz,yön veren mi onun cevabı da sizde.Ama eğer karar veren varsa,yön verenlere sesleniyorum.Bizi bir kenarda bırakıp savrulun.Hiçbir yere ait olamayan var.

Yorumlar

Popüler Yayınlar