UMUT

Yeryüzündeki yalnızlardan gökyüzündeki yıldızlara varabilene.Sevilmemiş olsa da sevmekten vazgeçmeyene.Karanlığın içindeki ışığa sarılabilene.Sonlu dünyanın,sonlu imkanları içinde sonsuz ihtimali görebilene...

Okuyacağım deyip ıslanmaya aldırmadan yağmurda simitlerini koruyan çocuk işçi umut.Bebeği sırtında Kurtuluş Savaşı'na mermi taşıyan ananın, akan terinde umut.Yanmış yüreğine aldırmadan 'vatan sağ olsun' diyen şehit babası umut.27 yıl kaldığı komadan uyanan Munira Abdulla umut. The Shawshank Redemption filmindeki Andy karakteri umut. Mevlana'nın sözlerinde, Karacaoğlan'ın "Bin kaygı bir borç ödemez/Gamlanma gönül gamlanma./Kara gündür gelir geçer./Gamlanma gönül gamlanma."dizelerinde umut.İzzet Memi'nin verdiği konferansta bahsettiği tek bir ihtimal umut.Vücudunu tümör kaplamış olsa da gülerek başaracağım diyen Nesli Cantay umut.Kıymeti kıymetsizleştirenlere rağmen delinmeyen kalkan umut.

Var oluşun temelinde,aynada gördüğünde,bir çocuğun tebessümü,kalplerdeki merhamette gizli olan şey umut.Kafesine sığmayan gönüllerde umut.Bayırda açmış çiçeğin pembesinde umut.

Bu zamana kadar değer verdiğim en özel duygulardan biri olmuştur umut.Her kalbi atana,vereceğim en güzel teselli olmuştur her zaman.Vazgeçmediğim tek duygu.Gökyüzündeki sarı ışık benim için umut.
Nefes almaya devam eden herkesin sol yanındaki gürültünün içinde.Belki en derinlerde.Belki de umduğum gibi bu yazıyı okurken yüzündeki tebessümde.Ama her zaman oralarda bir yerde.Devam eden günlerinizde sarılmanızı istediğim bir şey var,belki de birileri var.Sizin için kimde,nerede ortaya çıkar bilemem ama.Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var.Umut,daima var.

Yorumlar

Popüler Yayınlar