Bazen zor geliyor.Anlamak zor geliyor,anlaşılmak zor geliyor.Hissetmek zor geliyor.Hissedememek zor geliyor.Bazen her şey üst üste geliyor.O an gözünden damlalar akıyor.Ağlamak anlamsız geliyor.Hayat saçma geliyor.Sarıldığın mor yorgan sığınağın oluyor.Sussan içine sığmıyor.Konuşsan...Konuşamıyorsun.Ağlamak zor geliyor.Ağlamasan boğazında bir düğüm çözülmüyor.Sevmek zor geliyor.Güçlü olmak zor geliyor.Dik durmak zor geliyor.Kendini bırakmak zor geliyor.Ama herkes üst üste geliyor.Biri bakışlarından girip gönlünün en derininden vuruyor.Diğeri bir söz söyleyip iniveriyor can köşene.Artık birine bakabilmek diğerini duyabilmek zor geliyor.Düşünmek zor,ayırt etmek zor,seni anlamaları zor,konuşmak zor.Her zaman gökyüzüne baksan da orada da havayı karartıyorlar bazen.Kara bulutları indiriyorlar gönlüne.Ver elini yağmur.Varsın beklesin güneş.Zor olan ne varsa o akşam üstü gönlünün üstüne,kirpiklerinin ucuna bir damla olarak düşüyor.
Yorgunsun..

Kalkamıyorsun.Güçlüsün ama dayanamıyorsun.Kaçmak istiyorsun yerin yok,ağlamak istiyorsun,sadece bir bırakın gideyim diyorsun.Yok,sığınak yok.Gitmek,geçip gitmek tek isteğim. O'ndan geçip gitmek,duyduklarımdan,düşündüklerimden...
Geçip gitmek istiyorum.
Artık beklemiyorum.Gözyaşımı silsinler diye,saçımı kulağımın arkasına kıvırıp 'Geçecek,ben buradayım.' diyecek birini beklemiyorsun,güçlüsün ama güçsüzlüğünde de yanındayım diyecek birini beklemiyorsun, o akşam üstü güzel bir gülüş,merhametli bakış beklemiyorsun.
O akşamüstü mucizelerin de veda vakti.
Bittim.Yüreğimin yorgunluğu;kollarımda ağrı,gözümde morluk olmuş,vücudumda titreme.Bitti.Artık gece vakti.Gündüz zaten olacak ama beklemek bitti.
Şimdi versin elini güneş,beklesin yağmur.
Gece uzun olacak ama bitecek.Bitecek.Ne olur bitsin.Ya da bir uykuya dalayım.Bir rüya kadar kısacık olsun bitsin her şey.Yeter artık gelsin güneş,uyanayım.Gözünden bir damla daha akıyor,bir tane daha,bir tane daha.Gözün bulanıklaşıyor.Kapattın gözlerini artık.Derin bir nefes aldın.
Gün aydın.
O güneş doğdu sana artık.Açtın gözünü,o bulanıklığın arkasından tuttu bu sefer elini güneş.
Uyandın.
Şimdi güzel günlere.Şimdi güneşli günlere...

Yorumlar

Popüler Yayınlar